Ποιοι είμαστε

Με παρουσία στους Παξούς από το 1957, το εστιατόριο «Βασίλης» είναι μία οικογενειακή επιχείρηση. Ιδρυτής είναι ο Βασίλης Ανδρεαδάκης που μετέδωσε την αγάπη του για την προσεγμένη παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στον γιο του και σημερινό ιδιοκτήτη του εστιατορίου Κωνσταντίνο. Η επιχείρηση ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα προσφέροντας μεζεδάκια στους εργάτες του ελαιοτριβείου και σαπωνοποιείου, εξελίχθηκε σε οργανωμένο εστιατόριο με ψάρια, αστακούς και μαγειρευτά τη δεκαετία του ’70 και πήρε τη σημερινή του μορφή το 1994, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο Κωνσταντίνος Ανδρεαδάκης. Η ταυτότητα του εστιατορίου παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο: σεβασμός στην παράδοση, ποιοτικά υλικά, και ένα πλατύ χαμόγελο στη φιλοξενία των επισκεπτών.

Ο Κωνσταντίνος Ανδρεαδάκης γεννήθηκε σε αυτό το περιβάλλον, μεγάλωσε μέσα στα αρώματα και τα υλικά της κουζίνας και έμαθε να μαγειρεύει με αγάπη και μεράκι. «Ο δεσμός είναι μεγάλος και οι αναμνήσεις πολλές. Υπάρχει κόσμος που έρχεται για 40 χρόνια στο μαγαζί, είναι η ζωντανή διαφήμισή μας. Τους αισθάνομαι δικούς μου ανθρώπους.  Θέλω ο πελάτης να νιώθει ότι τον αγκαλιάζουμε, αλλά να μην τον ενοχλούμε. Όταν μου λένε ευχαριστώ, σημαίνει ότι έχω κάνει καλά τη δουλειά μου. Η μεγάλη ανταμοιβή μας είναι να έχουμε ευχαριστήσει τον κόσμο που μας τιμά με την επιλογή του.»

Το εστιατόριο ανοίγει κάθε χρόνο Κυριακή των Βαΐων με ανανεωμένο μενού και κλείνει την κουζίνα του τον Οκτώβριο. Φιλέτο ροφού, μπουρδέτο και ψάρι μπιάνκο είναι σταθερά σημεία αναφοράς στην κάρτα του μαγαζιού. Όλα τα φαγητά φτιάχνονται από φρέσκα υλικά που παράγονται στους Παξούς και την υπόλοιπη Ελλάδα. Βασικές προτεραιότητες είναι το φρέσκο ψάρι και η υψηλή διατροφική αξία. Η κάρτα των κρασιών περιλαμβάνει ελληνικές ετικέτες από όλες τις ποικιλίες, αλλά και καλά κρασιά από το εξωτερικό. Ο άνετος χώρος στο εσωτερικό του εστιατορίου “Βασίλης” και τα όμορφα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του μικρού λιμανιού στον Λογγό και γίνονται ένα με τη φυσική του ομορφιά. Στα σουπλά, πάνω στη μαρμάρινη επιφάνεια των τραπεζιών, είναι τυπωμένα άρθρα από την παλιά εφημερίδα «Ηχώ των Παξών» και δύο παραδοσιακές συνταγές στην αγγλική γλώσσα. Ένα κλειδί από την παλιά αποθήκη του μαγαζιού είναι το γούρι του εστιατορίου, που ξεκλειδώνει γαστρονομικά την όρεξη των επισκεπτών.

Βασίλης Restaurant 2017 - Design by Good Omen | Developed by MIOW-EBM Team